Què és Moturisme?

El projecte “Moturisme Ara Lleida” és un producte turístic, pioner a escala estatal, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, amb la finalitat de promocionar de manera específica el turisme entre el col·lectiu d’aficionats a viatjar en moto.

S’han creat 10 rutes que transcorren per la demarcació de Lleida, totes elles amb un gran atractiu turístic i paisatgístic que combinen trams de carreteres secundàries poc transitades i més revirades amb d’altres trams més rectes de carreteres principals. Totes les carreteres per on passen les rutes de Moturisme han estat supervisades per un equip expert conforme tenen un asfalt excel·lent. Les distàncies a recórrer en cadascuna de les rutes són d’entre 200 i 300 km fet que permet que es puguin fer perfectament en una jornada facilitant les parades en els diferents punts d’interès turístic per on passa la ruta. La majoria d’elles es poden fer tot l’any excepte les que transcorren per trams de carreteres de muntanya a gran alçada on a l’hivern és possible trobar-hi neu o gel.

Aquest projecte estableix un sistema de garantia mitjançant un segell de qualitat que identifica actualment 50 establiments d’allotjament turístic i 34 serveis complementaris de restauració, cafeteries i museus entre altres. Per a l’obtenció d’aquest segell distintiu els establiments han hagut de superar un curs de formació per tal de millorar la seva atenció cap al client motorista, conèixer les necessitats específiques i adaptar la seva oferta a aquest grup de clients. Per altra banda, els establiments han de complir una sèrie de requisits pel que fa a les seves instal·lacions com per exemple disposar d’una zona d’aparcament coberta i tancada, taller i eines de reparació, servei de bugaderia, espais per guardar el casc, etc. També s’han de comprometre a facilitar informació sobre les rutes, la meteorologia, els principals atractius turístics de la zona, etc. Aquest segell de qualitat garanteix als usuaris motoristes uns establiments que estan pensats per satisfer les seves necessitats i, per als establiments, suposa una millora qualitativa del seu servei.

Gràcies a aquest projecte els aficionats a viatjar en moto podran conèixer el Pirineu i les Terres de Lleida i gaudir dels paisatges i de la gastronomia de la zona amb la garantia que rebran una bona atenció i hi trobaran unes carreteres i unes instal·lacions excel·lents.